Rok se s rokem sešel a naši mladší žáci se spolu s desáťáky vydali na výpravu do lesa, kam je provázel pan Jaromír Švorc z místního Mysliveckého spolku Jeřáb. Cíl byl jasný… Šli jsme potěšit zvířátka v lese dobrůtkami, které jsme jim nasbírali na podzim a které pro ně žáci přinesli z domu. Maminky jim totiž nachystaly tvrdé pečivo, jablka, mrkve,… přidaly i semínka slunečnic.  

Cesta vedla do lesa na Dolní Orlici. Počasí, na rozdíl od předešlých dnů, přálo. Všude kolem bylo bílo, takže jsme mohli pozorovat stopy zajíců a vysoké zvěře, dalekohledem sledovat dění v lese, na polích, všímat si ptáčků kolem, pojmenovávat stromy. Pan Švorc se snažil dětem zodpovědět všechny všetečné dotazy. Také prověřil jejich znalosti v poznávání zvířat na obrázcích, které si poté mohly za odměnu odnést.  

Dopoledne nám rychle uběhlo a my se vraceli spokojeni zpět do školy. Zvířátkům jsme nachystali hostinu, která jim snad chutnala ☺. Ale nejen zvířátka mohla mlsat. Naši žáčkové si také mohli pochutnat na sladké odměně, kterou pro ně pan Švorc na oplátku připravil.  

Už se zase těšíme na naši další výpravu … Děkujeme za krásné dopoledne v lese.