Ve dnech 21. 10. – 22. 10. 2019 proběhlo v Horním Maršově vzdělávání pedagogických pracovníků Speciální ZŠ Králíky zaměřené na místně zakotvené učení. Cílem bylo prohloubit jejich kladný vztah k ŽP, seznámit je s podstatou a principy místně zakotveného učení, vhodnými aktivitami, které budou moci uplatnit ve výuce.

V průběhu dvou dnů se seznámili nejen s teorií, ale hlavně s praktickými ukázkami aktivit, které jsou aplikovatelné do výuky. Putovali do historie a současnosti místa, ve kterém se nacházeli, mapovali současné problémy a navrhovali jejich řešení, poznávali krásu a rozmanitost okolní přírody, navrhli si průběh dvou projektů, které budou se žáky realizovat.

Poděkování patří JUDr. Haně Kulichové a Mgr. Elišce Hájkové za velice pestrou, zajímavou, nápaditou, inspirativní skladbu vzdělávacích aktivit včetně použitých výukových metod.

Projekt byl realizován ve spolupráci se zapsaným spolkem K.O.T.V.A. a byl podpořen finančním příspěvkem z rozpočtu Pardubického kraje ve výši 20000,- Kč.

 Mgr. Iva Nesvadbová, koordinátorka projektu